شرکت بازرگانی نگین طلایی استهبان

راهنمای جامع برای انتخاب رنگ انجیر

راهنمای جامع برای انتخاب رنگ انجیر

انجیر استهبان معمولاً به روش طبیعی و زیر نور آفتاب خشک می‌شود. این روش باعث حفظ طعم و خواص طبیعی آن می‌شود. محصول یک درخت یا باغ شامل رنگ های مختلفی از انجیر می باشد. تفکیک انجیر خشک بر اساس رنگ یکی از روش‌های رایج برای دسته‌بندی آن است. رنگ انجیر خشک می‌تواند نشان‌دهنده نوع انجیر، روش خشک‌کردن و حتی میزان رسیده بودن آن باشد. سایز انجیر در مقاله قبل به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفت. در اینجا به بررسی رنگ انجیر میپردازیم.

رنگ های انجیر شامل سفید، طلایی، خرمایی، شکلاتی و سیاه می باشد.

۱-انجیر سفید (دستچین): یکی از معروف‌ترین و مرغوب‌ترین انواع انجیر از نظر رنگ، انجیر سفید یکدست است که به عنوان انجیر “دستچین” شناخته میشود و در میان مقدار زیاد انجیر به مقدار جزیی جمع آوری میشود. این رنگ نشان‌دهنده کیفیت بالا و روش درست خشک‌کردن آن است. این انجیر به دلیل رنگ زیبای آن یکی از نمونه های انجیر لوکس محسوب می شود.

۲- انجیر طلایی: انجیری سفید مایل به زرد رنگ است. این انجیر، رایج ترین نوع انجیر برای صادرات به اکثر کشورهای دنیا مخصوصا چین می باشد.

۳- انجیر خرمایی: رنگ قهوه ای روشن دارد و برای مصرف مستقیم، در تهیه شیرینی‌ها و دسرها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع انجیر هم مناسب صادرات می باشد و به دلیل تیره تر بودن نسبت به انجیر طلایی و دستچین یک انجیر اقتصادی محسوب می شود اما از نظر کیفیت مانند انجیر دستچین و طلایی می باشد.

۴- انجیر شکلاتی: این انجیر رنگی تیره، طعمی بسیار شیرین و غلیظ دارد و در تولید مربا، مارمالاد و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۵- انجیر سیاه (صنعتی): که تقریبا سیاه رنگ است. در تولید شربت،مصارف صنعتی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رنگ انجیر خشک علاوه بر نوع انجیر، به روش خشک‌کردن (در معرض باد، آفتاب شدید و یا هوای مرطوب) و مدت زمان خشک‌شدن نیز بستگی دارد. انجیر خشک معمولاً بافتی نرم و چسبنده دارد و به دلیل غلظت بالای قند، بسیار شیرین است. علیرغم تفاوت های قابل مشاهده در ظاهر و ویژگی های ظاهری، همه گونه های انجیر از نظر طعم تقریباً یکسان هستند. در واقع آنها فقط در مقدار شیرینی با هم تفاوت دارند.

 

عوامل مؤثر بر رنگ انجیر خشک:

۱- روش خشک‌کردن: انجیر استهبان به صورت طبیعی ابتدا به آرامی بر روی شاخه رطوبت خود را ازدست می دهد و سپس بر روی زمین می افتد. انجیر خشک زیر درخت را جمع آوری می کنند و برای خشک شدن بیشتر روی اِشفَنگ (سکوی سیمانی و صاف) پهن می کنند تا به مدت ۳ الی ۴ روز کاملا خشک شود. خشک‌کردن طبیعی (زیر نور آفتاب) معمولاً رنگ روشن‌تری ایجاد می‌کند، در حالی که خشک‌کردن در سایه و یا هوای مرطوب ممکن است رنگ تیره‌تری به انجیر بدهد.

۲- مدت زمان خشک‌کردن: افزایش زمان ماندن انجیر زیر نور آفتاب باعث تیرگی و کاهش کیفیت آن می شود. خشک شدن انجیر در سایه باعث مرطوب ماندن انجیر و در نتیجه تیره تر شدن و حتی کپک آن می شود.

۳-شرایط نگهداری: بعد از خشک شدن، قرار گرفتن در معرض نور و هوای گرم باعث تیره‌تر شدن رنگ انجیر خشک می شود. در نتیجه برای تغییر نکردن رنگ انجیر آن را به سردخانه منتقل می کنند.

تفکیک انجیر خشک بر اساس رنگ نه تنها به خریداران کمک می‌کند تا محصول مورد نظر خود را انتخاب کنند، بلکه در تعیین کیفیت و کاربرد آن نیز مؤثر است. این دو عامل مهم یعنی اندازه و رنگ، تأثیر بسیار مستقیم و حیاتی در کیفیت و قیمت انجیر خشک دارند. اگر فرصت چشیدن انجیر استهبان را داشته باشید، حتماً از طعم و کیفیت منحصر به فرد آن لذت خواهید برد!

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 + 14 =